Μπουλντόζες “επισκέπτονται” τα Σεκάνια

Μια κίτρινη μπουλντόζα μας περίμενε στα Σεκάνια...

Κατά την τελευταία επίσκεψη στα Σεκάνια Ζακύνθου, τη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, την τοπική ομάδα του WWF Ελλάς προϋπάντησε μία κίτρινη, πληθωρικής προσωπικότητας, μπουλντόζα!

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην περιοχή επιτρέπεται μόνο η επιστημονική έρευνα βάσει του Προεδρικού Διατάγματος που ιδρύει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου. Το WWF Ελλάς αγόρασε το 1994, μετά από πανευρωπαϊκή εκστρατεία, την περιοχή που περιβάλλει την παραλία των Σεκανίων  για να εξασφαλίσει μία παραλία για τις χελώνες. Έκτοτε εφαρμόζει διαχειριστικό σχέδιο ώστε να εξασφαλιστεί η διαχείριση και διατήρηση της οικολογικής σημασίας της περιοχής.

Κατά την τελευταία επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι οι όμοροι γείτονες αποφάσισαν να συντηρήσουν τον υπάρχοντα χωματόδρομο ακολουθώντας βέβαια και τις απαραίτητες παρεμβάσεις όπως εκχερσώσεις, κοπή βλάστησης και όλες τις μη οικολογικές ενέργειες… Άμεσα ενημερώθηκε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα των παρεμβάσεων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s