Αβδελόλιμνη: μια λίμνη στην Κω υπό το άγρυπνο μάτι εθελοντών

Στην Κω βρεθήκαμε την περασμένη άνοιξη για να συναντηθούμε με τους εθελοντές μας στο νησί, οι οποίοι είναι το άγρυπνο μάτι για την προστασία των υγροτόπων του, ως μέλη του Δικτύου Παρακολούθησης των Νησιωτικών Υγροτόπων.

WWF Ελλάς/Φ. Βρεττού

Άγνωστος υγρότοπος ακόμα και για τους περισσότερους Κώες, η Αβδελόλιμνη καταγράφηκε με φωτοερμηνεία δορυφορικών εικόνων, στο πλαίσιο του προγράμματός μας και της δόθηκε ο κωδικός KOS014. Πρόκειται για μια εποχική λιμνούλα λίγο μεγαλύτερη από 3 στρέμματα που βρίσκεται στα ανατολικά του όρους Σύμπετρο. Ήμασταν τυχεροί που την πετύχαμε γεμάτη νερό και ζωή! Όλη η επιφάνεια της λίμνης ήταν καλυμμένη με με ανθισμένες νεραγκούλες και ήταν γεμάτη γυρίνους. Προβληματιστήκαμε όμως που ακόμα και σε ένα τέτοιο ξεχωριστό τόπο μακριά από ανθρώπινες δραστηριότητες, στην κορυφή του βουνού, υπήρχαν επιχωματώσεις.

WWF Ελλάς/Φ. Βρεττού

Οι περισσότεροι υγρότοποι της Κω δέχονται μεγάλες πιέσεις από την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Για αυτό και έχει μεγάλη σημασία η δραστηριοποίηση  των ιδιαίτερα δυναμικών ανθρώπων και ομάδων του νησιού που με μεγάλη επιμονή και αγάπη φροντίζουν για τη διατήρησή τους και των οποίων τις εθελοντικές προσπάθειες προσπαθούμε να στηρίξουμε μέσα από το πρόγραμμα των νησιωτικών υγρότοπων.
————————-
Δείτε εδώ παλαιότερη ανακοίνωση για τις δράσεις μας στην Κω
Δείτε μια ακόμα σχετική ανάρτηση

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s