Βάναυση θανάτωση αλεπούς στη Δοϊράνη…

Ποια είναι τελικά τα όρια της ανθρώπινης βαναυσότητας; Τι αξία αποδίδουν στη φύση και τη Ζωή ορισμένοι, όταν όχι μόνο δεν τη σέβονται αλλά την κατακρεουργούν με ανείπωτο τρόπο; Δεν είναι δυνατόν να μην γεννηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα, όταν αντικρίζει κανείς  την παρακάτω φωτογραφία… Όταν αντικρίζει τη βάναυση θανάτωση αλεπούς στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης στον Νομό Κιλκίς.

Πόση βαναυσότητα χωράει σε μία εικόνα;

Η αλεπού βρέθηκε από υποστηρικτές της οργάνωσης, το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου, νεκρή και κρεμασμένη με δεμένα τα πόδια πάνω σε πινακίδα σήμανσης ποδηλατικής διαδρομής, πάνω από το χωριό Άγιος Χαράλαμπος, στο 14,3 χλμ. της ποδηλατικής διαδρομής που έχει χαραχθεί στην περιοχή.

Το άτυχο ζώο δεν έφερε τραύματα από όπλο και πιθανολογούμε ότι θανατώθηκε με άλλα μέσα (δηλητηρίαση από δολώματα, πνιγμός μετά από παγίδευση).

Πέραν της οργής για το συγκεκριμένο περιστατικό και της αυτονόητης καταδίκης του, καλέσαμε ήδη τις τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες να ερευνήσουν το γεγονός με σκοπό την τιμωρία των υπαιτίων και την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Ακόμα περισσότερο, όταν η χάραξη της συγκεκριμένης ποδηλατικής διαδρομής προσπαθεί να προωθήσει την ήπια τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Δοϊράνης και οι επισκέπτες (πεζοπόροι και ποδηλάτες), βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες που δυσφημούν την περιοχή και έρχονται σε αντίθεση με το βασικό σύνθημα του σχετικού προωθητικού υλικού της διαδρομής «Δοϊράνη, εκεί που η φύση βοηθά τη συνύπαρξη των λαών».

Δείτε την καταγγελία του WWF Ελλάς εδώ.

Advertisements

3 thoughts on “Βάναυση θανάτωση αλεπούς στη Δοϊράνη…

  1. Pingback: Tweets that mention Βάναυση θανάτωση αλεπούς στη Δοϊράνη… « το WWF στο πεδίο -- Topsy.com

  2. Αυτό είναι το πολιτιστικό μας επίπεδο (;). Κι αν δεν ξεκινήσει μια προσπάθεια από τα νηπιαγωγεία, έχοντας φυσικά επιμορφώσει προηγουμένως τους εκαπιδευτικούς, θα αλληλοσπαραχθούμε…

  3. This disgusts me ..killing of innocent animals…why dont you waste your energy on the murders / child molesters and rapists of th world instead of these innocent creaters ….Karma Karma Karma Karma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s