Προστατεύουμε τον υγρότοπο Αλμυρού!

Οι υγρότοποι αποτελούν λίκνα της άγριας ζωής και πολύτιμες «στάσεις μετεπιβίβασης» για τα αποδημητικά πουλιά. Ο υγρότοπος Αλμυρού Αγίου Νικολάου στην Κρήτη δεν αποτελεί εξαίρεση και η προστασία του είναι επιτακτική.

Καλαμιώνας Αλμυρού - WWF Ελλάς/Θ. Γιαννακάκης

Με αφορμή λοιπόν την παγκόσμια ημέρα αποδημητικών πουλιών, η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, θα προχωρήσουν σε συμβολική οριοθέτηση του υγρότοπου, το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 και ώρα 11:00 π. μ.

Οι παρευρισκόμενοι θα συμβάλλουν ουσιαστικά, καθώς θα τοποθετήσουν ξύλινους πασσάλους για την οριοθέτηση του υγρότοπου και ενημερωτικές πινακίδες που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για την ιδιαίτερη σημασία του. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις σχετικά με τον υγρότοπο του Αλμυρού και τη σημασία των νησιωτικών υγροτόπων για τα μεταναστευτικά πουλιά.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της αξίας του υγρότοπου, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, η προβολή της περιοχής ως σημαντικής για τα πουλιά αλλά και τους κατοίκους, καθώς και η ανάπτυξη δράσεων προστασίας.

Προσκαλούμε τη δημοτική αρχή, τις αρμόδιες υπηρεσίες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους, εκπαιδευτικά ιδρύματα, MME και μεμονωμένους πολίτες που μπορούν να συμμετέχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Mε την Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου στα στοιχεία: Τηλ: 694 919 2412, email: oiko.kinisi.miravelou@gmail.com

Το γραφείο του προγράμματος “Προστασία νησιωτικών υγρότοπων της Ελλάδας” του WWF Ελλάς, τηλ. 2810 328019, e-mail: m.noidou@wwf.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s