«Φρέσκα μπάζα» στον Μορώνη

Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον ο Μορώνης θα αποτελούσε το πλέον καλό παράδειγμα μεταξύ των νησιωτικών υγρότοπων. Μετά από την απομάκρυνση τόνων μπάζων με την υποστήριξη του Καποδιστριακού Δήμου Σούδας, την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας τουλάχιστον με μία εκδήλωση κάθε εξάμηνο τα δύο τελευταία χρόνια, το περσινό εθελοντικό μας πρόγραμμα, τις πάμπολλες ημέρες εθελοντικής εργασίας και την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Δήμο Χανίων, θεωρούσαμε ότι ο υγρότοπος δεν θα αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα με νέα μπάζα.

Το τοπίο μετά την καινούργια εικαστική παρέμβαση - WWF Ελλάς

Κι όμως η φωτογραφία μέλους του εθελοντικού Δικτύου για την παρακολούθηση των υγρότοπων, που απεικονίζει τα «φρέσκα» μπάζα, μας αποδεικνύει ότι αρκεί κάποιος ασυνείδητος να κάνει την αρχή για να επανέλθει η περιοχή στην προηγούμενη κατάσταση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης της εκβολής αλλά και τοποθέτησης εμποδίων για την αποφυγή κίνησης τροχοφόρων μέσα στον υγρότοπο. Δεν πρέπει να χάσουμε και άλλο πολύτιμο χρόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα η περιοχή να γίνει ξανά σκουπιδότοπος. Τι λένε όμως οι «αρμόδιες τοπικές αρχές»; Σύντομα θα έχουμε νέα και θα σας ενημερώσουμε.

1 thought on “«Φρέσκα μπάζα» στον Μορώνη

  1. Pingback: Ο Δήμος ήρθε, τα μπάζα έφυγαν « το WWF στο πεδίο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s