Γιορτή πουλιών στο δάσος της Δαδιάς

φωτο: αρχείο WWF

Μια ωραία αραιή συννεφιά τύλιξε μικρούς και μεγάλους φίλους του δάσους και της φύσης που βρέθηκαν το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου στη Δαδιά για τη γιορτή των πουλιών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τοπικών φορέων. Ανάμεσά τους και το WWF.

Μέσα από κιάλια και τηλεσκόπια στο παρατηρητήριο και στο Διαβολόρεμα, το ρέμα κοντά στο χωριό της Δαδιάς, είδαμε μεγαλοπρεπή αρπακτικά και πολλά είδη μικρόπουλων. Μαυρόγυπες, Όρνια, Γερακίνες, Ξεφτέρια, Φιδαετοί, Κουρούνες, Κοράκια, Σπίνοι, ήταν τα κοινά είδη που πέρασαν μπροστά από το φακό.

Στον περίγυρο χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης Δαδιάς οργανώθηκαν παιχνίδια για παιδιά και μεγάλους με θέμα το δάσος. Όλα τα παιδιά έλαβαν έναν έπαινο για τη συμμετοχή τους στη γιορτή, ενώ όσα νίκησαν στα παιχνίδια κέρδισαν βιβλία για το δάσος και άλλα δώρα. Αλλά και οι μεγάλοι κέρδισαν μια μοναδική βόλτα στην ηρεμία και τον καθαρό αέρα του δάσους.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών διοργανώθηκε πανελλαδικά από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τοπικά από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και το Δήμο Σουφλίου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s