Ημερίδα για τον εθελοντισμό στα Ιωάννινα

Εθελοντές στα βουνά της Πίνδου το καλοκαίρι του 2011. Φωτογραφία: Andrea Bonetti / WWF Ελλάς

Στις 8 Νοεμβρίου 2011 το γραφείο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς  διοργάνωσε την ημερίδα  με θέμα: «Εθελοντής, ενεργός πολίτης στη δική σου πόλη» στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας».

Στην ημερίδα συμμετείχαμε και ως γραφείο τοπικών δράσεων του WWF Ελλάς  στη Βόρεια Πίνδο στο εργαστήριο με θέμα «Εθελοντής για την προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτική προστασία: δυνατότητες συμμετοχής, αποτελέσματα, οφέλη», όπου σε συνεργασία με το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου παρουσιάσαμε το εθελοντικό πρόγραμμα πυροπροστασίας που διοργανώνουμε από το 2007 στη Βοβούσα.

Στο χώρο της ημερίδας ενημερώναμε τον κόσμο και τους φοιτητές για τη δράση του WWF Ελλάς στη Βόρεια Πίνδο, καθώς και για τα εθελοντικά καλοκαιρινά προγράμματα στην Ελλάδα.

Η ημερίδα περιελάμβανε επίσης  ομιλία με θέμα το ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού, συζήτηση για τη συμμετοχή και τα αποτελέσματα των εθελοντικών δράσεων καθώς και ένα εργαστήριο για τον εθελοντισμό και τη φοιτητική ζωή.

Ήταν μια αξιόλογη πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου και ίσως αποτελέσει την αφορμή για μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση του εθελοντισμού στη περιοχή, κάτι που το ευχήθηκαν όλοι οι παριστάμενοι.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s